Kemi

reaktionskinetik

25. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Kan man beregne tidspunktet hvis man kun kender konstanten k, man ved at det en første ordensreaktion og man kender temparturen (men den er jo ikke vigtig eller?). 


Svar #1
25. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hvis man har en anden ordensreaktion:   CH3CH2I + OH-   ----> CH3CH2OH + I-

T(temperatur): 288          305        332       360

Konstant:        5*10-5         3*10-4       6*10-3      1*10

Hvordan kan man vise a denne reaktion følger Arrhenius-ligningen og bestemme aktiveringsenergien? 

Hvordan kan man beregne hvor lang tid der går før  70 % af udgangsstoffet er blevet omdannet ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2012 af exutu (Slettet)

Som jeg skrev i min anden besked så saml lige din bog op og begynd at læse !!! For du stiller rigtig mange spørgsmål om det samme emne.

Når du har 4 punkter er det bedste at lave et arrhenius plot. Her plottes ln(k) mod 1/T.

Den rette linie du vil få vil så følge ligningen \ln(k)= \frac{-E_a}{R}\frac{1}{T} + \ln(A) og du kan bruge hældningen til at udregne Ea (da du kender gaskonstanten)


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.