Matematik

find en ligning til t

25. januar 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej prøver lige igen.

f(x)=-x^3+1.5x^2+6x-1

 

bestem en ligning for tangenten t til i grafen for f i punktet P(3,f(3)

 

der må gerne komme forklaring medm forstår ikke den måde det skal gøres på.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af nielsenHTX

bestem

f '(x)=

f '(3)=

f(3)=

brug derefter tangentligningen

ft(x)=f '(x0)(x-x0)+f(x0)  ,x0 er et vilkårligt punkt her x0=3

 


Skriv et svar til: find en ligning til t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.