Matematik

En funktion f er givet ved f(x)=e^2x-3x

25. januar 2012 af silleba (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=e2x-3x

a) Bestem f´(x), og undersøg om der findes en tangent til grafen for tangent med hældningskoefficient -1

hjælp.....

Har fundet f´(x) til 2*e2*x-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af nielsenHTX

løs ligningen f '(x)=-1 hvis den findes, findes der en tangent i punktet


Svar #2
25. januar 2012 af silleba (Slettet)

jeg har kun de oplysninger jeg har givet


Svar #3
25. januar 2012 af silleba (Slettet)

hov læste vist ikke dit svar ordentlig, men prøver lige

 


Svar #4
25. januar 2012 af silleba (Slettet)

hjælp kan ikke finde ud af at sætte det op


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2012 af PeterValberg

f'(x) = -1
2·e2x - 3 = -1
2·e2x - 3 + 3 = -1 + 3
2·e2x  = 2
e2x  = 1
ln(e2x) = ln(1)
2x = ln(1)
x = ln(1)/2
x = 0

Grafen for f(x) har således en tangent med hældningskoefficienten -1 ved x = 0

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:tangent_mm.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2013 af Dozmit (Slettet)

hvor er opgaven fra ?


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved f(x)=e^2x-3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.