Matematik

stamfunktioner

25. januar 2012 af Fredemus (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der lyder:

vis at 8x-e^-x+14*(kvadratrod)x er en stamfunktion til 8+e^-x+7/(kvadratrod)x

kan godt se at 8x = 8, men kan ikke hvordan de får -e^-x til og e^-e og at 14*(kvadratrod)x til 7/(kvadratrod)x. er der nogen der kan hjælpe mig med det?


Svar #1
25. januar 2012 af Fredemus (Slettet)

* hov det skulle være e^-x og ikke e^-e

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2012 af mathon

 integrationsprøven
        
                    (8x - e-x + 14·√(x)) ' = 8 - (-1)e-x + 14/(2√(x)) = 8 + e-x + 7/√(x)


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.