Matematik

Procent & moms

25. januar 2012 af MajaSchousboe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en opgave, som jeg sagtens kan finde ud af, men jeg forstår ikke hvor de følgende kroner bliver af.

Opgaven lyder som følgende: 

Prisen på en vare sættes op med 20%. En måned senere nedsættes prisen med 20%. Hvad er der alt i alt sket med prisen? Altså hvis man nu siger: 200*1,20=240 kroner - 240*0,80 = 192 kroner . 

En anden vare sættes først 20% ned og senere 20% op. Hvad sker der i alt med denne vares pris.

 200*0.80 = 160 kroner 

160*1,20 = 192. 

 

Men hvad er der sket med de resterende 8 kroner? Hvis jeg nu tager det hele med 100 kroner, så er det 4 kroner, som er væk, 300 kroner er 16 kroner. 

Hvor er mine 8 kroner henne? Går de tabt under udregning? :) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af mathon

     de 20% beregnes jo af to forskellige beløb og skal således ikke give det samme
    

1)
        P·1,2·0,8 = P·0,96                prisen er nu 4% lavere end før prisstigningen

2)
        P·0,8·1,2 = P·0,96                prisen er nu 4% lavere end før prisnedsættelsen


Skriv et svar til: Procent & moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.