Matematik

funktion f

26. januar 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har to spørgsmål som jeg har stor vanskeligheder med. 

Det ene lyder:

En funktion f(x) er givet ved: 

f(x) = e-x^2+2x+1

a) Gør rede for, at f(x) har et maksimum

 

Det andet lyder: 

To funktioner f og g er givet ved: f(x) = -4x2+ 20x

                                                    g(x) = 8x 

Graferbe for de to funktioner afgrænser et område M, der har et areal (Se vædheft) 

Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g, og bestem arealet af område M

Vedhæftet fil: IMG0004.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen f'(x) = 0 og undersøg fortegnsvariationen for f'(x).

b) Løs ligningen f(x) = g(x) .


Svar #2
26. januar 2012 af brugerjulie (Slettet)

a) ved ikke hvordan den skal løses

f(x) = e-x^2+2x+1

f'(x) = e-x^2+2x+1 ( -x^2+2x+1) = 0 ???


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Man benytter reglen for differentiation af en sammensat funktion:

f'(x) = e-x^2+2x+1 · (-x2+2x+1)' = e-x^2+2x+1 · (-2x+2)

Løs så ligningen f'(x) = 0 ved brug af nulreglen. Benyt en kendt egenskab om eksponentialfunktionen.


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.