Matematik

Hjælp til 2.gradsligning + parabel

26. januar 2012 af drives (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Jeg sidder med en opgave som lyder:

Der ethvert tal b er y=x2+bx-1 ligning for en parabel.

Tegn i samme koordinatsystem parablerne svarende til b=2 og b=-2

Beregn for b=4 koordinatsættet til hvert af parablens skærringspunkter med førsteaksen.

Gør rede for at for enhver værdi af tallet b har parablen to skæringspunkter med førsteaksen.

 

Det er det der står med kursiv jeg ikke forstår, er der nogle der kan hjælpe med et forklare det (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskriminanten d for parabelen y = x2 + bx -1 . Hvis d > 0 , har parabelen to skæringspunkter med s-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

Da c < 0 ligger skæringspunktet med andenaksen under førsteaksen, og da a > 0 (da parablens ligning er af formen y = ax2 + bx + c) er parablens grene opadvendte. Altså vil der altså være to skæringspunkter med førsteaksen.

Alternativt kan du, som Andersen er inde på, se, at diskriminanten altid vil være positiv.


Svar #3
26. januar 2012 af drives (Slettet)

Det er måske et dumt spørgsmål, men hvad er første- og andenaksen?

Er det bare det samme som x- og y aksen?

 

Og hvordan vil koordinatsættet se ud? Altså I skal ikke sidde og regne det ud, men med x'er hvis i forstår


Svar #4
26. januar 2012 af drives (Slettet)

Kan det passe at skæringspunkterne er -4.2 og 0.2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2012 af mathon

 

     Beregn for b=4 koordinatsættet til hvert af parablens skærringspunkter med førsteaksen.

                                (-2-√(5) ; 0)            (-2+√(5) ; 0)                       


Skriv et svar til: Hjælp til 2.gradsligning + parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.