Dansk

Hjælp til dansk essay

26. januar 2012 af Kryptic (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har fået en sides dansk-essay for.

Vi har at vælge mellem

- Søvnløshed

- Om at gøre sig umage

- Om leverpostej (Ja, det er ret komisk :D)

Men ihvertfald, kunne jeg godt bruge noget hjælp til at starte essayet, slutte det. Hvordan skal man fylde en A4 side?

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Nilletøz (Slettet)

Et essay er en tankestrøm - ting, du tænker på og overvejer. Det skal være noget, du undrer dig over. Start din indledning med en generel påstand, som du så kan undre dig over. Det skal helst lede til flere ting om emnet, du undrer dig over. 

Søvnløshed: Starte med tanker om forskellige påstande om, hvordan man kan komme til at sove godt, eller hvad der måske skaber søvnløshed. 

Om at gøre sig umage: Overvej fordele og ulemper ved at gøre sig umange, og hvornår man gider og hvornår man ikke gider. 

Leverpostej: Se, den er sjov :) "Leverpostej er en gang klistret og hakket svinelever i en blå pakke, når jeg ser på det i supermarkedet. Eller det tror jeg i hvert fald, at det er. Måske er det faktisk lavet af andre ting, uden det står på pakken. Man hører så meget om, at der bliver snydt med, hvad der virkelig er i maden og ikke. Og selvom vi har så mange regler om det i Danmark, så er det måske slet ikke sandt? Jeg ved det ikke. Jeg kommer blot til at tænke på...." 
Jeg elsker sjove essays :) 

Ellers er en metode til at komme i gang med et essay, at man laver et mindmap. Skriv emnet i midten, tegn en streg ned til, hvad du kommer til at tænke på, og hvad det så får dig til at tænke på osv. Lav en ny tankerække fra midten af, når du kommer til at tænke på noget helt andet. Bagefter kan du overveje, hvilken retning du vil gå med dit essay. Jeg bryder mig ikke selv om at gøre det på den måde, men en af mine veninder kan ikke leve uden, når hun skal lave essays :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Jeg tror, at det er nemmere hvis du først klargør 100 % hvilken en af valgmulighederne, du vil tage.

Det er en god ide at tænke over disse ting:

Husk altid at komme omkring det overvejende, det oplevede og det erindrede. 

Kunne f.eks være " Søvnløshed. Hvorfor er det, så mange har problemer med at falde i søvn? Har de for meget at tænke over? Eller er det blevet en generel tendens? Har vi så store problemer med at finde ro, fordi vores hverdag er blevet for hektisk? Er det blevet sådan, at jo mere vi kommer op i tempo, jo sværere er det at komme ned igen? Jeg oplever det tit. Prøverne, presset og alt det man skal nå i hverdagen, gør det svært at lægge hovedet på puden og indstille hjernen, på søvnen. Jeg kan huske, da jeg var lille, og havde fødselsdag næste dag....." etc., etc. Dette er self. bare et hurtigt udkast, men måske det kan give dig en ide om hvad jeg mener.

Husk at sige hvad du synes, men samtidtig også overveje. Evt." spørg" læseren, og brug massere af billedsprog. Det trækker kun op! Håber det kunne bruges :-)

 

 


Svar #3
26. januar 2012 af Kryptic (Slettet)

Tusind tak! noget af det sværeste er at få startet på et essay. Men jeg vil helt sikkert gerne se tilbage på jeres svar nogle gange, når jeg er kommet igang :P

 

Men, det er bare irriterende svært for mig. Det er sgu lang tid siden jeg har lavet et essay, så er stadig lidt usikker :D


Skriv et svar til: Hjælp til dansk essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.