Matematik

differential

26. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Hvordan løser man denne:

skal finde differentialkvotienten.

e√x +8?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion

(e√x +8)' = e√x · (√x)'


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2012 af peter lind

Brug reglen om differentiation af sammensat funktion med f(y) =ey og y = g(x) = √x


Svar #3
26. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

giver det: e√x · (√x)' ·1/(2√x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, der skal ikke både være (√x)' og 1/(2√x) . Man udregner jo (√x)' til 1/(2√x) , der så indsættes i #1.


Svar #5
26. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

ser reglen om differentiation af sammensat funktion sådan her ud: g'(f(x))*f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt, og den er benyttet i #1. I #1 skal man så erstatte (√x)' med det udregnede udtryk 1/(2√x) .


Svar #7
26. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

e1/(2√x) ·1/(2√x) · (hvad skal man skrive her)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det skal da ikke indsættes i eksponentialfunktionen. Se #1:

(e√x +8)' = e√x · (√x)'

hvor man så udnytter, at (√x)' = 1/(2√x) , hvorfor

(e√x +8)' = e√x · 1/(2√x) = e√x / (2√x)


Svar #9
26. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

giver det: e√x / (2√x)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, som skrevet i #8 .


Svar #11
26. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

kan man så godt skrive: ex^1/2 / 1/2x-1/2


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er ikke korrekt . Der skal divideres med x1/2 eller ganges med x-1/2 . Det er lidt uvist, hvad du egentlig mener, når du ikke benytter parenteser. Jeg formoder, at du mener at skulle dividere med
(1/2x-1/2) .


Svar #13
26. januar 2012 af Skønnetøs (Slettet)

dvs, ex^-1/2 *(1/2x-1/2) ?? kan man skrive sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det er ikke korrekt. Hvis man vil omskrive udtrykket

e√x / (2√x)

ved at benytte √x = x1/2 , skal man gøre det korrekt. Du roder totalt rundt med fortegn i eksponenterne

e√x / (2√x) = ex^1/2 / (2·x1/2) = (1/2) · x-1/2 · ex^1/2


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Lidt enklere (og pænere):

(e√x + 8) ' = e√x / (2√x)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

... som det da vist også er blevet skrevet flere steder ovenfor i tråden. :-)


Skriv et svar til: differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.