Matematik

Halveringskonstant

26. januar 2012 af ninadavies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder på:

 

En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t)=100*e^-0,2*t

 

a. Bestem halveringskonstanden 

 

skal jeg isolere t ved at diferentiere eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af WHiP (Slettet)

du skal løse f(t+T2)=1/2 *f(t)


Svar #2
26. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

hvis jeg kan bruge lommeregner, kan jeg så ikke bare bruge "define" egentlig ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af WHiP (Slettet)

Du kan definere funktionen, og så skal du havde den til at løse T2 i ligningen f(t+T2)=1/2 *f(t). Jeg vil dog sige du skal kalde T2 for noget andet da du nu bruger halveringskonstant.


Svar #4
26. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

kan jeg evt. bare bruge x? 

så jeg skriver:

define(f(t+x)=1/2*f(t)) ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2012 af WHiP (Slettet)

Det kan du sagtens.


Svar #6
26. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

fedt, tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2012 af AskTheAfghan

... se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1134419

f(t) = 100·e-0,2t

1/2 · f(t) = f(t + T1/2)   ⇔  (100·e-0,2t)/2 = 100·e-0,2(t + T1/2)

isoler T1/2 ...


Svar #8
26. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

den siger syntaks fejl?


Svar #9
26. januar 2012 af ninadavies (Slettet)

ups, jeg manglede en parentes... flot, min fejl!


Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.