Matematik

Bestem eventuelle værdier af t hvor cirklen skærer akserne

28. januar 2012 af Ewolver (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er en cirkel givet ved parameterfremstillingen:

(x,y)=(-√3),-√3) + (2cos(t),2sin(t)), tE[0;2π]

Bestem eventuelle værdier af t hvor cirklen skærer akserne.

 

Jeg vil gerne have forklaret den her opgave med alle udregninger, fordi jeg forstår simpelthen ikke hvordan man finder t.

Jeg ved at hvis jeg skal regne skæringen med y-aksen så er x=0, og jeg så skal sige: 

x=0 = -√3 + 2cos(t) = 0 ⇒ cos(t) = (√3)/2 ⇒ t = π/6. 

Fordi [cos-1(√3)/2) =30o=π/6] hvordan regner jeg den anden t-værdi?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af peter lind

Det ser da sandelig ud til at du har forstået det.

der er 2 løsninger til hver af spørgsmålene. Tegn evt. en enhedscirkel med værdien for x angivet.

Andet spørgsmål går på samme måde. Her er det blot y=0-


Skriv et svar til: Bestem eventuelle værdier af t hvor cirklen skærer akserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.