Matematik

nulpunkter

28. januar 2012 af Kristina0 (Slettet)

 

f(x)=2*sin((x-π)/(2))+2, hvor x er større end nul og mindre end 4*π.

bestem funktionens nulpunkter.

her sættes f(x)=0

men når jeg prøver at solve den siger den false. ????

jeg tror det er sinus som er problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af PeterValberg

Du skal sikkert medtage begrænsingen for x også

I TI-nspire viæ det se således ud:

solve(2·sin(x-π)/2))+2=0,x)|0<x<4π

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:sinusfunktion.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2012 af Snobaca (Slettet)

Jeg er ikke nogen haj til TI-nspire, men jeg tror du skal bede dit program om at regne i radianer


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2012 af mathon

            f(x) = 2·sin((x-π)/2) + 2 = 0

                    sin((x-π)/2) + 1 = 0

                    sin((x-π)/2) = -1

                    (x-π)/2 = -(π/2) + p·2π    p∈Z

                    x - π = -π + p·4π

                    x = 0 + (4p+1)π             x∈[0;4π]   p∈Z

  dvs
                    4p+1≤4    x∈[0;4π]   ∧  p∈Z

                    p = 0
  og dermed
                    x = 0 + (4·0+1)π

                    x = π

 


Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.