Kemi

Koncentration

28. januar 2012 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-) 

Er igang med en opg., jeg ved ikke helt præcis hvordan jeg skal lave den, håber der er nogle der har tid til at hjælpe! 

Tak på forhånd! 

 

Koncentreret ammoniakvand har masseprocenten 25. Densiteten 0,91 g/mL. Der ønskes fremstillet 1 liter 2,0 M opløsning af ammoniak. Hvor meget koncentreret ammoniakvand skal der hældes op i et måleglas?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af mathon

     der ønskes
                        n(NH3) = V·c = (1,0 L) · (2,0 mol/L) = 2,0 mol

                        m(NH3) = n·M = (2,0 mol) · (17,03 g/mol) = 34,06 g

     dvs
                        m(konc. NH3-vand) = (34,06 g) / 0,25 = 136,24 g

                        V(konc. NH3-vand) = (136,24 g) / (0,91 g/mL) = 149,71 mL
                      

 

   


Svar #2
28. januar 2012 af Falaffel (Slettet)

Tusind tak! :-) 

 


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.