Matematik

Hjælp til grafisk afbildning i koordinatsystemet og noget andet

28. januar 2012 af danishgal (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er i gang med en blækregning, og jeg har virkelig brug for hjælp!!!!

 

fsa matematik problemløsningsdel 2004:

4.4: Brug tallene i tabellen til en grafisk afbildning i koordinatsystemet på svararket. 

Funktionsforskriften for antallet af ark A6-papir, er givet A-format kan opdeles i, er: y= 2'6-2x 

4,5: Forklar sammenhængen mellem funktionsforskriften og tallene i tabellen.

For A-formaterme fælder at: b-l=1-2*l-b                               b er dredde og l er længde.

4,6: Vis, at forholdet mellem brede og længde er 1-v2 

 

HAR VEDHÆFTET ET BILLEDE, SÅ I LÆTTERE KAN SE OG FORSTÅ DET!!

& tak for hjælpen :)

Vedhæftet fil: blækregninglolopg4.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af den første mohikaner

Bemærk du har lavet en fejl i svararket i opg 4.3!!

Der går kun 4 stk A6 ark på et a4.

 

4.4

I denne opgave skal du bare plotte formaterne (A0 etc) og tallene fra tabellen ind i et koordinatsystem.

 

4.5

Hver gang man folder papiret stiger tallet bag A'et med 1. Lad os kalde dette tal n (An)

Generelt må gælde at antallet af ark fra et givent format og opefter stiger med 2 per gang. dvs 2n beskriver trin opad. og 2-n nedad

Så antallet af ark i format x der skal til at fylde et ark i format n må være y=2n/2x

Så når n = 6 fås den viste funktion

 

 

4.6

Du ganger med b og l på begge sider og tager kvadratroden på begge sider.

 


Skriv et svar til: Hjælp til grafisk afbildning i koordinatsystemet og noget andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.