Matematik

Geomatri hjælp søges desperart

29. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

En flagstang kaster en skygge på 35 m, når solhøjden er 30°

Hvor høj er flagstangen ?

Hvor højt står solen på himlen, når flagstangens skygge er ”skrumpet ind” til en trediedel af, hvad den var før ?

Hvad er det korteste, skyggen kan blive, når flagstangen står et sted, hvor den maksimale solhøjde er 75° ?

 

håber i kan hjælpe mig med dette, og hvordan skal jeg få tegnet skitsen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af den første mohikaner

Hvis man antager at området omkring flagstangen er vandret, at flagstangen står lodret, at flagstangen ikke er bøjet i en mærkelig form og at solen er punktformet fås:

 

F/tan(v)=S

F = flagstangens højde

S = skyggens længde

v = Den korteste vinkel mellem Solen og horisonten

 

Prøv selv at finde frem til dette via skitser etc


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Tegn en retvinklet trekant med en vandret katede, Den lodrette katede er flagstangen og den vandrette skyggen.

Vinkelen ved jorden kaldes v

tan 30 * 35 = flagstangens højde

tan v * 35/3 = flagstangens højde, som du lige har fundet

tan 75 * skyggen = flagstangens højde


Svar #3
29. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Mette48:

Kan du fortælle mig hvorfor vi bruger tan her? :)

vis jeg følger det du lige har skrevet, er det så resultatet jeg når frem til?

mange tak for hjælpen, sætter virkelig pris på det :D


Svar #4
29. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

jeg kan ikke få det til at pass på lommeregneren når jeg regner det her ud tan 30 * 35 = flagstangens højde


Skriv et svar til: Geomatri hjælp søges desperart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.