Matematik

Bestem f '(-2)

30. januar 2012 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem f ‘(-2), når f(x)=2x2+kx+ 1 og f ‘(-2) = 0

 

Nogle der kan hjælpe med, at løse denne? er helt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af NejTilSvampe

"Bestem f'(-2), når.....  og f'(-2) = 0"  

svaret er da rimelig enkelt så:

f'(-2) = 0


Svar #2
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

Undskyld jeg har skrevet forkert, der skulle stå:

 

Bestem f (-2), når f(x)=2x2+kx+ 1 og f ‘(-2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

f(x)=2x2+kx+ 1 og f ‘(-2) = 0

f ' = 4x + k

f '(-2) = 4*-2 + k =0

k = 8

f ' er altså 4x + 8

Desværre har du skrevet forkert (-2 begge steder), men dette er fremgangsmåden . . .


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Nå- okay, men så hedder f(x) jo 2x2 + 8x + 1, og så er det bare at indsætte -2


Svar #5
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

så resultatet er bare:

f(-2) = 2 * (-2)2 + 8*(-2) + 1?

alt det du skrev til start, skal ikke bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2012 af NejTilSvampe

#5 - 

hvis du mener det han skrev i #3 - så jo. #3 - gav dig fremgangsmåden til at bestemme k, og du skal bruge k for at finde f(-2).

Men for eftertiden, så dobbelt tjek lige om du har skrevet opgaven korrekt op inden du opretter en ny tråd. Det er anden gang jeg er faldet over en tråd af dig hvor opgaven var beskrevet dårligt. 

Det bedste er at skrive den 100% ordret af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Enig ;-)


Svar #8
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

Plejer ALTID at skrive fuldstændig ned hvad der står i opgaven, har så lige lavet en tastefejl, og det må du da meget undskylde. men det kan ske for selv den bedste

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Rolig nu - han foreslår jo bare, at du tjekker, inden du sender - og et tjek vil OSSE fange tastefejl ;-)


Svar #10
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

Jeg er skam ganske rolig, og jeg vil fremover gøre mit for at dette ikke sker..


Skriv et svar til: Bestem f '(-2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.