Matematik

Hjælp til at opstille 2 ligninger.. ?? :S

30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder følgende:

Tallene x og y lagt sammen giver 23 og ganget sammen giver de 120.
A) Opstil 2 ligninger med x og y, som beskriver de oplysninger opgaven giver.. ???? :(

Har lavet en, men er den rigtig ?

120=23*2+x
X=12*2-120
x=74


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2012 af Walras

x+y=23

x*y=120 

Fra den første ligning har du

y=23-x,

som indsat i den anden giver

x*(23-x)=120 <=> x2-23x+120=0, 

der har løsningerne 

x1=8 v x2=15

Da har du, at

y1=23-8=15 eller y2=23-15=8,

så (8;15) og (15;8) er begge løsningerne på problemet.


Svar #2
30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Forstår ikke opstillingen :s

Kan ikke overskue hvilke ligninger der er svaret :S

Er det den første ligning
y=23-x, ?

Og den anden
x1=8 v x2=15

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2012 af Walras

Næh. Ligningerne er de to første. Der er en ligning med en sum og en ligning med et produkt. Præcist som du blev bedt om. Resten er blot løsning af de to ligninger med to ubekendte.


Svar #4
30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Dvs
Ligningerne er dem her
Y=23-x,
Og svaret er
y1=23-8=15

x*(23-x)=120 <=> x2-23x+120=0
Og svaret er
x1=8 v x2=15 

 :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2012 af Walras

Nej. Det er da heller ikke de to første ligninger i mit indlæg.

Ligningsystemet, du bedes om at fremsætte, er

x+y=23

x*y=120.

Ud fra dette kan resten udregnes.

Løsningen på ligningssystemet er da, som du ser i #1, at

(x1,y1)=(8,15) eller (x2,y2)=(15,8).


Svar #6
30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Tusind taak!


Svar #7
30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Men hvordan regner man så ligningen ud,  Hvis man kun kender 1 tal og de 2 bogstaver ?

x+y=23

x*y=120.


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. januar 2012 af Walras

Det er jo det, jeg har gjort i resten af #1. "Fra den første ligning har du......" er jo selve løsningen af ligningsystemet.


Skriv et svar til: Hjælp til at opstille 2 ligninger.. ?? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.