Kemi

Mængdeberegninger

30. januar 2012 af Hanneeeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude. 
 

Har fået denne opgave i kemi, som jeg ikke lige just kan se hvordan jeg skal løse. 

Betragt forbrændingen af propan (C8H8) 

C8H8+502 -> 3CO2+4H2O

 

Der anvendes 60.5g propan. Beregn massen af den mængde oxygen, som bruges ved reaktionen, og beregn desuden masserne af de to stoffer som dannes ved reaktionen. 

Nogen der kan hjælpe mig med hvad og hvordan jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af mathon

 

            propan (C3H8)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2012 af mathon

                                               C3H8 (g)   +   5 O2 (g)   --->   3 CO2 (g)  +  4 H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:
        1                 5
ækvivalente masser i g:                44,09          159,99               132,03          72,08
                                                60,50              x                         y                  z

          60,50 / 44,09 = 1,37219

                                                  x = (159,99 g)·1,37219 =    219,54 g

                                                  y = (132,03 g)·1,37219 =    181,17 g

                                                  z = (72,08 g)·1,37219 =        98,91 g


Svar #3
06. februar 2012 af Hanneeeee (Slettet)

Kan du ikke forklare hvad du har gjort, forstaar det ikke helt?


Svar #4
07. februar 2012 af Hanneeeee (Slettet)

Arg! det iorden, forstår det nu! Tusinde tak for din hjælp, den var enorm tiltrængt! 


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.