Matematik

Ligning

31. januar 2012 af AiWa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

3a - (5 - 2a)
4x - 2x(3 - x)
Hej, er der nogen som måske kunne hjælpe mig med de her to ligninger? Meget nemme, men jeg har helt glemt hvordan man gør og vil lige have sikret ommine svar er rigtige :)
Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af mathon


                       ...har intet med ligning at gøre

                          er simpel reduktion, når man kan hæve en minusparentes korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2012 af NejTilSvampe

det er ikke ligninger. Ligninger har to sider forbundet med et  " = " tegn.

Hvis du allerede har et svar og er usikker om det er korrekt. Så indsæt et eller andet tal på din ubekendtes plads, og se om det originale udtryk giver det samme som dit reducerede udtryk.

F.eks. 

3a - (5 - 2a)  

lad os sige vi har reduceret det til  7a - 4

Indsæt et tal f.eks. 4 på a's plads.

3*4 - (5 - 2*4) = 12 - 5 + 8 = 15

mens 

7*4 - 4 = 28 - 4 = 24 

det ene udtryk giver 15 det andet giver 24, så løsningen er tydeligvist IKKE korrekt.

 


Svar #3
31. januar 2012 af AiWa (Slettet)

Tak for hjælpen! :)


Svar #4
31. januar 2012 af AiWa (Slettet)

Har fået opg. 1 til -1 og kan ikke finde ud af den anden -.-


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2012 af PeterValberg

Hvis du har fået opgave 1 til -1, så har du lavet noget galt

det er et reduktionsstykke, du har gang i (ikke en ligning)

3a - (5 - 2a) =         (hæv minusparenten ved at skifte fortegn for alle led i parentesen)
3a - 5 + 2a =          (reducér udtrykket)
5a - 5                     (facit)

 

Den anden

4x - 2x(3 - x) =         (gang 2x ind i parentesen på begge led)
4x - (6x - 2x2) =        (hæv minusparentesen, - husk det med fortegnene)
4x - 6x + 2x2 =
2x2 - 2x                   (facit)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
05. februar 2012 af AiWa (Slettet)

#5
 

AHA! Tak! Jaa, jeg ved godt at mit svar er helt forkert, så spurgte i rundt i min klasse, og det har vist sig at de ved så lidt som mig -.-

 

Tak for hjælpen!! Havde bare det problem at jeg ikke vidste om man kunne plusse 5 + 2a eller gange 2x  med 6.... Men nu ved jeg det! Tak ígen!

Hav en god dag!

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.