Kemi

Kemi - absorption / koncentration

31. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Permanganat er et effektivt oxidationsmiddel. Det anvendes i mange laboratorier, men også til miljøopgaver, som fx oprensning af jord forurenet med chlorerede opløsningsmidler:

Koncentrationen af en opløsning af kaliumpermanganat til dette formål skal bestemmes. Opløsningen fortyndes med en faktor 1000, hvorefter en kuvette med kantlængden 1cm fyldes med den fortyndende kaliummanganat opløsning,
Der optages et absorptionsspektrum af opløsningen. Ved 545nm permanganats molare absorptionskoefficielt, E, 2250 m-1cm-1

a.Beregn koncentrationen af kaliumpermanganatopløsning i g/L

 

Jeg vil ikke have et resultat, men mere en forklaring. Jeg har en absorptionsspektrum at have med at gøre. Hvad gør jeg? formler?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af mathon

                            I = Io·eλ·L·c

                            ln(I / Io) = -ελ·L·c

                            ln(Io / I) = ελ·L·c

                            A = ελ·L·c

                            c = A / (ελ·L)

                            c = A / ((2250 m-1·M-1)·(10-2 m)                        

                            c = A / (22,50 M-1)                         ( M = mol/L )

                          


Svar #2
31. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

Tak Mathon


Skriv et svar til: Kemi - absorption / koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.