Matematik

Vinkler og Sider

01. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har en spisvinklede trekant, Vinkel B = 82 o siden b = 7,0 og siden c = 6,55

Hvordan kan man beregne Vinkel A og Vinkel C, Siden a og arealet T ?

1. Hvilket formel skal man bruge?

2. Kom gerne med Eksampler og forklaringer

 

Jeg har prøvet, at regne mig frem til Vinkel A og C, men aner ikke hvordan

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af PeterValberg

Hvis du med sikkerhed ved at trekanten er spidsvinklet (alle vinkler mindre end 90º)
så kan du sagtens bruge sinusrelationen til at bestemme de manglende vinkler
og sider

se eventuelt denne video

Arealet kan bestemmes som

T = ½·a·b·sin(C)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. februar 2012 af momix (Slettet)

Det skal lige siges, at jeg har prøvet finde siden a :

A^2  =  7^2 + 6,55^2 -2 *7*7*cos(82) = 78,2635361 , men jeg aner ikke om det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benytter man sinusrelationen i trekanten

sin(C) = c·sin(B)/b

finder man de to løsninger for C til C = 67,912º eller C = 112,088º . Da vinkel B = 82º , er der slet ikke "plads" til den stumpe løsning for C. Derfor er der kun een løsning selv med sinusrelationerne her.


Svar #4
01. februar 2012 af momix (Slettet)

Jeg har double postet " Trigonomertri  " og her, men Andersen kan du give mig eksempel på hvordan man regner siden a og vinklerne senere?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hold nu op med det der "give mig eksample" . Formuler i stedet dit spørgsmål i forbindelse med opgaven. Og hold op med at dobbelt-poste opghaven.

Find de to manglende vinkler ved hjælp af sinusrelationerne, og bestem så a ved hjælp af en cosinusrelation.

Beregn til sidst arealet ved hjælp af en formel, som givet i #1.


Svar #6
01. februar 2012 af momix (Slettet)

jeg aner ikke hvordan man kan bestem med cosinusrelation siden a, grunden til jeg spørger om eksempel, så jeg

kan følge den og regne mit eget, og desuden så har jeg prøvet, at udregne a med cosinusrelation:

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A) 

√ 7^2 + 6,55^2 -2 *7*7*cos(82) = 36,2635361

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2012 af SuneChr

Hvilken lærebog benytter du? Det forekommer underligt, at der ikke i den er beskrevet cos- og sin-relationen samt formlen for trekantens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal starte med at lave en tegning, så du har overblik over, hvorledes trekanten er skruet sammen. Cosinusrelationen for a2 angiver cos(A) på højre side. Så skal man naturligvis indsætte værdien for vinkel A, og ikke indsætte værdien for vinkel B, som du har gjort.


Skriv et svar til: Vinkler og Sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.