Matematik

Trigonomertri

01. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

" beregn de ubkendte stykker i den spisvinklkede trekant ABC samt trekantens Areal. "

 

jeg kan godt regne mig frem til samt trekantens Areal, men jeg aner ikke hvordan jeg skal finde siden a

og de andre vinkler.  Der defineret, at Vinkel  B =  82 o , sidene b =7,00 og c = 6,55

 

Hvordan regner man det ud, eksampler gerne

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave.

Fortsæt diskussionen i din oprindelige tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1143445


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2012 af mathon

  

                       sin(Cspids) / c  = sin(B) / b

                       Cspids = sin-1(c·sin(B) / b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2012 af mathon

eller direkte
                      b2 = a2+c2 - 2ac·cos(B)

                      7,002 = a2 + 6,552 - 2a·6,55·cos(82º)

                      a2 - 13,1·cos(82º)·a + (6,552-7,002) = 0

                      a2 - 1,82317·a - 6,0975 = 0    a>0

                      a = 3,54


Svar #4
01. februar 2012 af momix (Slettet)

Tak  mathon, men hvordan regner du dig frem til, at a = 3,54 ?

 

jeg kan se at du få 0 , hvor komer 3,54 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2012 af mathon

 

                     ...hvordan løser du en andengradsligning?

                        x2 - 1,82317·x - 6,0975 = 0    x>0                        a = x


Skriv et svar til: Trigonomertri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.