Kemi

Ethan til carbondioxid

01. februar 2012 af crelle14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

 

Jeg ved ikke helt hvordan man regner det her ud:

"120 g ethan afvejes og antændes. Hvor mange gram carbondioxid dannes? Hvor mange gram oxygen blev der anvendt?"

Nogen der kan hjælpe?

 

Mvh Christian


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. februar 2012 af mathon

      

                                                 2 C2H6 (g)   +  7 O2 (g)   --->   4 CO2 (g)   +  6 H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:            2                 7                        4                    6
ækvivalente masser i g:                    60,14         223,99              176,04            108,12
ækvivalente masser i g:                    120                x                        y

          
        omregningsforhold   120 / 60,14 = 1,99534


                                               x = (223,99 g) · 1,99534   =  447 g

                                               y = (176,04 g) · 1,99534   =  351 g


Skriv et svar til: Ethan til carbondioxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.