Studievejledning

Krise!! Tysk og fysik/kemi eller ej..

01. februar 2012 af Josefine4 - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg vil prøve at gøre dette kort, og så forståeligt som muligt..

Jeg står og skal på efterskole næste år, hvor jeg tager 10. klasse. Mit problem er bare, at nu skal vi snart op på skolen og vælge diverse fag og valgfag, og jeg har den mulighed, at jeg kan fravælge både tysk og fysik/kemi, hvilket er to fag som jeg ikke bryder mig om, og som jeg ikke får særlig høje karakterer i.

Mit næste problem er så bare, at jeg ikke har besluttet mig for hvad jeg vil efter efterskolen.. Enten vil jeg på HHX eller STX, MEN hvis jeg nu vælger STX, er det jo ufatteligt dumt, at jeg fravælger to vigtige fag i 10. klasse, når jeg jo som sagt skal have dem på STX. Derimod vil det spare mig en del tid og besvær, hvis jeg nu fravalgte de tog fag og efterfølgende tog på HHX året efter efterskolen.

Men det store problem er bare, at jeg ikke ved om jeg vil på HHX eller STX, og derfor kan jeg ikke rigtig fravælge tysk og spansk, hvis jeg nu i sidste ende vælger STX... 

 

Har I nogle råd??

 

På forhånd tak! :-)


Svar #1
01. februar 2012 af Josefine4

Ingen råd?


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Hvis du vælger STX er der alternativert til tysk - det er kun faget Fysik af de to nævnte fag, som du skal have på STX. 


Svar #3
03. februar 2012 af Josefine4

Så du siger, at jeg godt kan fravælge tysk og f.eks tage spansk i stedet? Troede tysk var obligatorisk på STX.


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Ja, det kan du godt. Det er obligatorisk at vælge et 2. fremmedsprog på STX - fortsættersprog B-niveau (f.eks. tysk) eller begyndersprog A-niveau (f.eks. Spansk). Tysk er altså en mulighed, men du kan erstatte dette fag med et andet sprog. 


Svar #5
03. februar 2012 af Josefine4

Okay, det vidste jeg ikke :-) Var der ikke engang at man skulle have tysk på B-niveau? Men hvad så med fagene som f.eks. biologi, fysik og kemi, er det obligatorisk på B-niveau?


Brugbart svar (3)

Svar #6
03. februar 2012 af Star04

Det kommer an på hvilken linje du vælger på Stx, vælger du fx matematik linje (naturvidenskabelig linje) er det obligatorisk at have fysik og kemi på b-niveau, men hvis du fx vælger samfundsvidenskabelig linje har man det på c. Biologi får man først i 2.g :)


Svar #7
03. februar 2012 af Josefine4

Okay, tak :) Så kan jeg være lidt mere rolig, eftersom jeg regner med at vælge den samfundsvidenskabelige linje 


Svar #8
03. februar 2012 af Josefine4

Nu har jeg lige været inde på mit lokale gymnasium, hvor jeg fandt den samfundsvidenskabelig studieretning med samfundsfag A, engelsk A og matematik B, og der står der at tysk på B-niveau er obligatorisk.. Kan der være forskellige fra gymnasium til gymnasium?

Du kan lige se det her: https://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/11083/36/EN-SA-Ma.pdf


Brugbart svar (3)

Svar #9
04. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

#8

Det kan skyldes skemamæssige foranstaltninger. Det er muligt at den studieretning, som du har kigget på, er bygget op på en sådan måde, at du er tvunget til at vælge Tysk som 2. fremmedsprog frem for f.eks. Spansk - simpelthen fordi at du har andre fag i din studieretning på det tidspunkt, hvor Spansk er lagt i skemaet. 

Tysk er således ikke et obligatorisk fag, men du kan blive tvunget til at vælge det, alt efter hvilken studieretning du vælger. 


Svar #10
04. februar 2012 af Josefine4

#9

Tak for svar.. Men uanset hvilken studieretning jeg vælger på Holstebro Gymnasium, er tysk obligatorisk på B-niveau

http://gym.hogym.dk/studieretninger.html


Brugbart svar (3)

Svar #11
04. februar 2012 af ThymsB (Slettet)

Underligt. Det er således et valg netop Holstebro gymnasium har taget i sin opbygning. Tysk er ikke i sig selv obligatorisk - det er blot noget Holstebro Gymnasium har valgt (ligesom f.eks. mit eget gymnasium, Morsø, har valgt at alle elever har Biologi på C, selv om det ikke officielt er obligatorisk). 

Hvis du vælger et andet gymnasium, vil du altså godt kunne slippe for Tysk B og tage f.eks. Spansk A i stedet for. Det er f.eks. muligt på mit gymnasium - en mulighed jeg personligt har gjort brug af. 


Brugbart svar (3)

Svar #12
04. februar 2012 af Star04

På mit gymnasie kan man hvis man har naturvidenskabelig linje enten vælge mellem tysk eller fransk fortsætter sprog på b-niveau eller spansk eller kinesisk, begynder sprog på a-niveau. Det vil sige på en eller anden måde er jeg også bundet til at have tysk hvis ikke jeg vil have spansk eller kinesisk, da jeg har haft tysk i folkeskolen. :)


Svar #13
05. februar 2012 af Josefine4

Okay, så forstår jeg det bedre. Øv, det var en skam, eftersom jeg ikke ønsker at skulle rejse med tog hver morgen og eftermiddag for at komme til det næst nærmeste gymnasium.


Skriv et svar til: Krise!! Tysk og fysik/kemi eller ej..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.