Kemi

pV = nRT

01. februar 2012 af DUD64 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.. 

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Luft indeholder 21% oxygen.
Beregn stofmængden af oxygen i 1L luft.

 

Har nemlig fået afvide at denne formel skal inddrages: pV = nRT 
men ved ikke hvordan man gøre.

 

Tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2012 af mathon

               V = 0,21·(1 L) = 0,21 L

               n = p·(0,00021 m3) / (R·T)

               n = (101325 Pa)·(0,00021 m3) / ((8,31451 Pa·m3/(mol·K))·((273,15+20) K) = 0,00873 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2012 af NejTilSvampe

p = 1 atm

V = 1L

R = slå den op

T  ≈300K

n(luft) = pV/RT

n(O) = 0,21*n(luft) => n(O) = 0,21*pV/RT

Det er mit bud.


Svar #3
01. februar 2012 af DUD64 (Slettet)

gider du mig hvad de forskellige bogstaver står for?
For har ikke haft med det at gøre så om du kunne gøre det mere forståeligt :)?


Svar #4
01. februar 2012 af DUD64 (Slettet)

jeg er ikke helt med :)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2012 af NejTilSvampe

V = volumen (rumfang)

p = pressure (tryk) = F/A (kraft over areal)

T = temperatur (som regel i enheden K kelvin)

R = gaskonstanten (har forskellige værdier afhængig af enhederne)

n = stofmængde.


Svar #6
01. februar 2012 af DUD64 (Slettet)

Tak for oplysningerne.. 
FredeP - gider du vise mig hvordan jeg gøre med hensyn til formlen og mine tal 21% og 1L


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Ved at bruge formlen som Frede skrev op: (25oC)

n(O) = 0,21*n(luft) => n(O) = 0,21*pV/RT

n(O) = 0,21*n(luft) => n(O) = (0,21*1atm*1L)/(0,0821(L*atm/mol*K)*298,15K) = 0,008579 mol


Skriv et svar til: pV = nRT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.