Fysik

Hurtigt Fysik B spørgsmål, HJÆLP! :(

02. februar 2012 af hohodyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude,

Jeg sidder lidt fast i et fysikspørgsmål, og er lidt lost på området hvilke formler jeg skal bruge, så hvis der nogle der kan hjælpe mig på vej ville, det være lækkert.

 

En stålwire, der støtter en radiosendemast har en længde på 20 m og en masse pr. længde på 0,8 kg/m. Hvis man slår hårdt nederst på wiren, bevæger en bælge sig op til enden, og tilbage igen. Det tager 1 s. Hvor stor spænding er wiren spændt op med?

 


Svar #1
02. februar 2012 af hohodyret (Slettet)

Er det rigtigt hvis jeg bruger denne formel

 

√F/µ

også antager jeg at hastigheden er 40 m/s

 

så jeg skriver:

40^2*0,8 = 1280 N


??


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2012 af mathon

                 

                    v = √(T/mL)

                    T = v2·mL = (40 m/s)2·(0,8 kg/m) = 1280 m2/s2·kg/m = 1280 kg·m/s2 = 1280 N

.......
          v = 2
·(20 m) / (1 s) = 40 m/s  eksakt -  dvs uden antagelse
 


Skriv et svar til: Hurtigt Fysik B spørgsmål, HJÆLP! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.