Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen

03. februar 2012 af Dell9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!

Jeg sidder lidt i problemer, jeg har følgende opgaver:

En funktion f er bestemt ved: f(x)=e^x-0,8x^2
a) Bestem en ligning for tangeten til grafen for f, i punktet P(1,f(1)) 

Jeg får vel udfra jeg skal differentiere funktionen, men det kan jeg simpelthen ikke huske :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2012 af mathon

          skriv en almen  tangentligning
          og
          bliv klar over, hvad du mangler for at komme videre


Svar #2
03. februar 2012 af Dell9 (Slettet)

Tangentligningen er y = y0 + f '(x0)(x – x0).
- Men jeg skal vel differentiere funktionen og dernæst indsætte P(1,f(1))?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2012 af mathon

  generelt:
                     
                      y =  f '(xo)·(x – xo) + f(xo)

  specifikt:
                     
                      y =  f '(1)·(x – xo) + f(1)

 

                      f ' (x) = ex - 1,6·x


Svar #4
04. februar 2012 af Dell9 (Slettet)

dvs. slutresultatet bliver:

y= e^x-1,6*x*(x-1)+x


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2012 af Walras

#4 Nej, da. Du kan da umuligt mene, at "dit tangentforslag" er lineær.

...det var f'(1) du skulle finde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2015 af hugorme (Slettet)

kan det passe, at ligningen for tangenten er y=0.488


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Beregn f(1) og f '(1) og indsæt i tangentligningen.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.