Matematik

Bestem f'(x).

03. februar 2012 af Fanniii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en funktion der er givet ved f(x) = 2x3+x-5, og jeg skal så bestemme f'(x).

Jeg kom frem til dette:

f'(x) = 6x2 - 4. 

Jeg kunne så godt tænke mig at vide om det er rigtigt eller om jeg er helt forkert på den? :)

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2012 af nielsenHTX

det er forkert brug

(xn)'=nxn-1

en konstant differentieret giver 0 </o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Benyt formlen

(k·xn)' = k·n·xn-1

på hvert led i funktionen f(x) .

Det første led er differentieret korrekt.


Svar #3
03. februar 2012 af Fanniii (Slettet)

Jeg forstår ikke helt.

Hvordan skal jeg så differentierer x - 5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

(x - 5)' = (x)' + (-5)' = (x1)' + (-5·x0)' = 1·x1-1 -5·0 = 1·x0 = 1


Svar #5
03. februar 2012 af Fanniii (Slettet)

#4

Det bive altså f'(x) = 3*2x2 + 1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt, og 3·2 kan så reduceres lidt.


Skriv et svar til: Bestem f'(x).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.