Matematik

Need help! Ligningsopgave

04. februar 2012 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Idas veninder får forskellige beløb i lommepenge.

Anna får fire gange så meget som Ida, Emilie får det samme dom Ida + 100 kr., Julie får halvdelen af det Emilie får. Tilsammen får de 1775 kr.

 

a) Skriv en ligning der viser sammenhængen:

b) Hvad får de hver især i lommepenge?

 

Tak på forhånd  (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2012 af SuneChr

Ida                           x

Anna                      4x

Emilie                  x + 100

Julie                 (x + 100) / 2

Læg alt dette sammen og sæt lig med 1775

Indsæt til sidst x for hver af pigerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2012 af mathon

               Anna         Ida        Emilie        Julie            tilsammen              

                8x             2x       2x+100        x+50      13x+150 = 1775

   a) Skriv en ligning der viser sammenhængen:

                                   13x+150 = 1775

   b) Hvad får de hver især i lommepenge?

                                   x = 125

               Anna         Ida        Emilie        Julie                      

                8x             2x       2x+100        x+50    

              1000           250       350            175


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Jeg ville skrive a)

4x + x + (x + 100) + ((x + 100) / 2) = 1775


Skriv et svar til: Need help! Ligningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.