Matematik

Analystisk plangeometri

05. februar 2012 af bananman (Slettet)

Hej, jeg har en opgave som jeg ikke kan gennemskue, jeg har prøvet et par gange, men kan ikke finde frem til resultatet.

Opgaven lyder således:

I et koordinatsystem er givet to linjer med ligningerne:

y = 2x-3, y = 0,8x+1

du skal bestemme vinklen mellem de to linjer.

Jeg ved at jeg skal bruge denne formel a = tan = y2-y1 / x2-x1, og jeg har tegnet det ind på et koordinatsystem, men når jeg bruger formlen kan jeg ikke finde det korrekte resultat, og jeg har resultat i facit.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af mathon

       hældningskoefficienten er lig med tangens til retningsvinklen

      I:   y = 2x-3         
                                 tan(V1) = 2
     

      II:   y = 0,8x+1        
                                 tan(V2) = 0,8


 


Svar #2
05. februar 2012 af bananman (Slettet)

Ja det havde jeg også fået men så skal man sige v1-v2 og det giver 1,2.

Men i facit står der at det giver 24,77 grader, hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af peter lind

Det er differencen mellem vinklerne du skal finde ikke differencen mellem tangens af vinklerne.


Svar #4
05. februar 2012 af bananman (Slettet)

hvordan gør man det


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af peter lind

invtan(2)  -invtan(0,8)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2012 af mathon

#1


       hældningskoefficienten er lig med tangens til retningsvinklen

      I:   y = 2x-3         
                                 tan(V1) = 2
         V1 = tan-1(2) = 63,43º

      II:   y = 0,8x+1        
                                 tan(V2) = 0,8
       V2 = tan-1(0,8) = 38,66º      

 


Skriv et svar til: Analystisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.