Fysik

Resistans

05. februar 2012 af Klokkeblomst52 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

jeg har en opgave i fysik der lyder sådan:

En kobberledning har en længde på 2,8 m og et tværsnitsareal på 0,45mm2. Bestem resistansen i ledningen?

Sådan har jeg løst opgaven men er usikker på om det er rigtigt. Håber at nogen derude kan hjælpe mig ;)

R= ρ * l/A

R= 0,0155 * 2,8 m / 0,45 mm2

R= 0,096 Ω ?

Tak på forhånd.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter og jeg kender ikke den specifikke modstand, men det ser rigtig ud


Svar #2
05. februar 2012 af Klokkeblomst52 (Slettet)

Okay og så tak for dit hurtige svar.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2012 af mathon

         ρCu = 1,724·10-8 Ωm = 0,01724 Ω·mm2/m   ved 20ºC

 

         R = (0,01724 Ω·mm2/m) · (2,8 m) / (0,45 mm2) = 0,107271 Ω = 107,271 mΩ


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.