Matematik

differentialregning

06. februar 2012 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. et lille hurtigt spørgsmål, hvis jeg har en funktion der hedder f(x)=x^3 + 4x^2 og g(x)=e^5x, og jeg så skal bestemme f '(x) og  g '(x)

skal det så bare se sådan her ud:

g '(x)= e * 5x

og

f '(x)= 3x^2 + 4*2x eller  "smider" jeg 4 væk i det her stykke så det ser sådan her ud f '(x)= 3x^2 + 2x :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man smider ikke noget væk. Dit første forslag til f'(x) er korrekt. Du har ikke differentieret g(x) korrekt. Slå op, hvordan man differentierer en funktion af formen ekx .


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2012 af mathon

                 (ekx) ' = ekx·(kx) ' = ekx·k = k·ekx


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.