Matematik

Ligninger med parenteser

06. februar 2012 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogle der vil fortælle om det er rigtigt, eller fortælle hvor fejlen ligger?

(7x - 3) + (3x + 8) = (10x - 1) - (2x + 4)

7x - 3x + 3x + 8 = 10x - 1 - 2x -4

7x + 8 = 8x - 5

5 + 8 = 8x - 7x

11 = x

x = 11

 

4(3x + 7) = 5(4x - 12)

12x + 21 = 20x - 48

48 + 21 = 20x - 12x

69 = 8x

x = 8,625

 Hjælp! ... 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af NejTilSvampe

indsæt dit x i din oprindelige ligning og se om du får det samme til at stå på begge sider af lighedstegnet.

EN ting der fangede mit øje var

5(4x - 12) = 20x - 60


Svar #2
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

Det  gør jeg ikke! !

 

men kan ikke finde ud af, at gøre det rigtigt!


Svar #3
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

4(3x + 7) = 5(4x - 12)

12x + 21 = 20x - 60

60 + 21 = 20x - 12x

81 = 8x

x = 10,125

Er det rigitgt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2012 af NejTilSvampe

#3 - du får samme svar som i #1.. tjek det selv.

Hvis det ikke går op, så prøv at sætte dit x ind i din næst nederste linje, hvis den er korrekt fortsæt og sæt det i den tredje nederste linje osv.

På den måde kan du resonere dig frem til hvor fejlen er.


Svar #5
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

Du har ret!

Men jeg kan ikke fnde fejlen!

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2012 af Bratee (Slettet)

4(3x + 7) = 5(4x - 12)

12x+28=20x-60

Fortsæt derfra.


Svar #7
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

4(3x + 7) = 5(4x - 12)

12x+28=20x-60

60 + 28 = 20x - 12x

88 = 8x 

x = 11

Det er stadigvæk ikke rigtigt!

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. februar 2012 af Bratee (Slettet)

4(3x+7) = 5(4x-12)

12x+28 = 20x - 60

 12x-20x = -60-28

 -8x = -88

 x = 11

Det er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. februar 2012 af Bratee (Slettet)

(7x - 3) + (3x + 8) = (10x - 1) - (2x + 4)

7x-3+3x+8=10x-1-2x-4

10x-10x+2x = 3-8-4-1

 2x = -10

 x = -5


Svar #10
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

Tak for hjælpen i to!

 

Men jeg bliver med at lave en eller anden  fejl!

 

 


Svar #11
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

Hvad med denne her?

 

3(x + 4) - 2(x - 4)  = 4(x + 6) + 5x

3x + 12 - 2x + 8 = 4x + 24 + 5x

x + 20 = 9x + 24

-4 = 8x

x = -2

 


Brugbart svar (2)

Svar #12
06. februar 2012 af NejTilSvampe

-4 = 8*(-2)  

-4 = -16   - nej vel?


Skriv et svar til: Ligninger med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.