Matematik

Bestemmelse af koordinater til et punkt i et 3D koordinatsystem.

06. februar 2012 af MartinCNielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har lidt problemer med opgave 1. d), ved ikke om der er nogle der har en fiks idé? 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110526%20102753%20%20htx111MATA25052011B60F.ashx

// Martin.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekant ABC er en ligesidet trekant med sidelængden 15m . Projektionen af punkt D på xy-planen er medianernes, højdernes og vinkelhalveringsliniernes fælles skæringspunkt i trekant ABC. Punktet D's z-koordinat er derfor katete i en retvinklet trekant hvis hypotenuse er 15m og hvis anden katete er 2/3 af højdens længde i trekant ABC, dvs

z2 + ( (2/3)·((√3)/2)·15 )2 = 152 , eller

z2 + 152/3 = 152 , og dermed

z2 = 225 -75 = 150


Svar #2
06. februar 2012 af MartinCNielsen (Slettet)

:o mange tak, tror det giver nogenlunde mening. Så x og z-koordinatet er på plads, men hvad med y-koordinatet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

y-koordinaten er jo så 1/3 af højdens længde i trekant ABC, dvs

y = (1/3)·((√3)/2)·15 = (5/2)·√3

Punktet D's x-, hhv. y-koordinater findes som gennemsnittet af punkterne A, B, og C's x- , hhv. y-koordinater.


Svar #4
06. februar 2012 af MartinCNielsen (Slettet)

Super, mange tak!


Svar #5
06. februar 2012 af MartinCNielsen (Slettet)

Nogen chance for at du har nogle karakteristiske træk der er gældende for grafer over en afledt funktion og en stamfunktion?

 

opgave 4.

 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/120110%20matematik%20A%20htx.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Om jeg har nogle karakteristiske træk? (Aftagende og hælder stærkt til siden?)

Du skal benytte, at hvor en funktion f har vandret tangent, er dens afledede f' lig med 0 , og hvor en funktion er voksende, er dens afledede positiv, osv.


Svar #7
06. februar 2012 af MartinCNielsen (Slettet)

#6

 

Ja, dig :p og mange tak! 


Skriv et svar til: Bestemmelse af koordinater til et punkt i et 3D koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.