Matematik

Bestemmelse af linjestykke i en retvinklet trekant

06. februar 2012 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at bestemme linjestykket AC i firkant ABCD?

 

Vedhæftet fil: AC.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2012 af SuneChr

Prøv   |AC| =  (8 - √(92 - 72))2 + 72


Svar #2
06. februar 2012 af studinen2012 (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til dette? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. februar 2012 af SuneChr

Gentagen Pythagoras.  Del      |AD| = |AH| + |HD|    Kald f.eks. |HD| = x


Svar #4
06. februar 2012 af studinen2012 (Slettet)

Hvad vil gentagen pythagoras sige? Dækker det over noget bestemt udover, at den gentages?


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. februar 2012 af SuneChr

# 1  viser, i kvadratroden, en lille skjult Pythagoras og hele udtrykket endnu en Pythagoras.

# 3  Hvis |HD| = x  hvad er |AH|  så?  Du har jo rigeligt med retvinklede trekanter og et rektangel at arbejde med.

Brug nu tegningen.

 


Skriv et svar til: Bestemmelse af linjestykke i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.