Matematik

Opstil en sammenhæng - Matematik

06. februar 2012 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hej :)
Opgaven lyder:

Vandregningen fra et vandværk består af en fast afgift på 450 kr. pr. kvartal, og vandet koster 29,55 kr. pr. kubikmeter. Opstil en sammenhæng mellem vandforbruget i kvartalet og den pris, man skal betale pr. kvartal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en lineær sammenhæng.


Svar #2
06. februar 2012 af Hijsa

Mit bud:

y = 450*x + 29,55

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af nielsenHTX

#2 vil "en fast afgift på 450 kr. pr. kvartal" ændre sig hvis du bruger mere vand?

 


Svar #4
06. februar 2012 af Hijsa

Nej?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2012 af nielsenHTX

# 4 så hvis du bruger 0 m3 vand hvad kommer man så af med?

hvad er b og a så i f(x)=ax+b?


Svar #6
06. februar 2012 af Hijsa

hm...

Kan det så være omvendt:

y = 29,55  *x + 450


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2012 af nielsenHTX

#6 ja så passer det


Svar #8
06. februar 2012 af Hijsa

Tusind tak!

Må nok huske at læse opgaven bedre igennem næste gang. :)


Skriv et svar til: Opstil en sammenhæng - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.