Matematik

Ligning for tangenten

06. februar 2012 af koldekilla (Slettet)

Kan simpelthen ikke huske hvordan man gør. En funktion f er bestem ved f(x) = x^4 + 5x

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i røringspuntket (1,f(1)).

Hvad gør jeg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af YesMe (Slettet)

y - f(x0) = f'(x0)(x-x0)


Svar #2
06. februar 2012 af koldekilla (Slettet)

Det forstår jeg ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Er du en dreng eller en pige med drengenavn? Wtf .. Det forstår jeg heller ikke. Overhovedet ikke!

Der står sikkert i din matbog, kig dog på den for en gangs skyld;

y - f(x0) = f'(x0)(x-x0) ⇔ y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

Jeg er ligeglad om du ikke har nogen matbøger, for det er dit eget ansvar.

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i røringspuntket (1,f(1)).

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0) = f'(1)(x-1) + f(1) = .....

Hvis du stadigvæk ikke forstår, er det fordi, at du ikke har læst noget om det endnu.


Svar #4
06. februar 2012 af koldekilla (Slettet)

Haha, er skam en pige. Plejer nu at kunne men har smidt det langt væk. Tak for svaret!


Svar #5
06. februar 2012 af koldekilla (Slettet)

Nej for jeg forstår det ikke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! har kigget alle mine noter! så ro på du


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Slap li' af man!!!!!~~~! @_@

Læs dine noter en gang til, helst de ting, der ikke ser for sjusket ud.


Svar #7
06. februar 2012 af koldekilla (Slettet)

Jeg slapper skam helt af ;)
Har gjort flere gange, de er ikke sjusket. Får som regel 12 så de står skam flot og i orden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Jaja, du har gjort flere gange, men alligevel kan du ikke læse selv hvad du har noteret, fordi de er for sjusket => du har glemt hvordan man gør!!! .. lol

Først find;

f(1) = ....                f '(1) = ....  (differentier først, indsæt så 1 på x'ets plads.)

hokus pokus .. nu kan du indsætte de fundne værdier i tangentens ligning.

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0) = f'(1)(x-1) + f(1) = .....

hjalp det?


Svar #9
06. februar 2012 af koldekilla (Slettet)

Nej overhovedet ikke. Mindes ikke at jeg har brugt tangentens ligning før.
Men tak for svaret, jeg hopper i seng. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Siger den her ligning noget for dig:

y - y0 = a(x - x0) ??

hvis ja .. så er det F********skdoksodk det samme som

y - f(x0) =  f'(x0)(x-x0)

Nå nej, du har glemt det alligevel .. Smut i seng med dig og sov sødt som en sten ..


Svar #11
06. februar 2012 af koldekilla (Slettet)

Der er vidst en der er lidt muggen i dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Flot, at du er blevet slettet. Lev vel.


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Det er ikke første gang denne "YesMe" har lidt svært ved at forstå, hvordan man opfører sig på SP

- så tag ham endelig ikke alvorligt . . . 

;-)


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.