Matematik

Bestem funktionstilvæksten delta y

07. februar 2012 af Gubbi9 (Slettet)

Har en opgave omkring differentialregning her som jeg er i tvivl om:

 

f(x)=3*x2-1

Bestem funktionstilvæksten Δy ud fra x0 = 2

Opskriv den tilhørende differenskvotient.

Bestem endeligt f '(2)

 

Det skal regnes med lommeregner.

Jeg er en smule i tvivl om hvad der er hvad, altså når jeg differentierer den får jeg den til

f'(x) = 6*x <--- dette er differenskvotienten????

f'(2) = 6*2 = 12 <--- dette er resultatet af f'(2)???

Men hvad er funktionstilvæksten så??

håber nogen kan hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2012 af mathon

 

                   dy/dx ≈ Δy/Δx = 6xo                 for Δx→0

                   Δy/Δx = 6·2 = 12

                   Δy = 12(x-2) = 12x -24             for x→2


Svar #2
07. februar 2012 af Gubbi9 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad der er hvad..... var det jeg havde skrevet så rigtigt eller forkert????

Var differenskvotienten så 6*x??

og f´(2) = 12?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differenskvotienten er

(f(x0+Δx) - f(x0)) / Δx , udregnet for den givne funktion med x0 = 2 .


Skriv et svar til: Bestem funktionstilvæksten delta y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.