Matematik

reducere brøker med tal og bogstaver

08. februar 2012 af NicklasHL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
 

I min klasse har vi I en hjemmeopgave fået tre brøker adskilt af + og -, dem skal vi så reducere. 

Det er disse brøker der er tale om: (2a/4b)-(10/8c)+(c/4abc), efter at jeg har forsøgt at reducere dem har jeg fået dette resultat: (2048ab^2 c+16ac^2-5120ab^3-40bc)/(32bc), kan det passe?

 

Jeg har vedhæftet et word dokument med udregning :)

Hilsen Nicklas 

Vedhæftet fil: Ligning.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at reducere

2a/(4b) - 10/(8c) + c/(4abc)

Din reduktionsteknik er ikke korrekt. Du vender bunden i vejret på en af brøkerne, når du påstår, at c/(4abc) er lig med 4ab/1 .

Forkort den midterste brøk med 2 og forlæng så brøkerne til deres fællesnævner 4abc

2a/(4b) - 10/(8c) + c/(4abc) = 2a·ac/(4abc) - 5·ab/(4abc) + c/(4abc)

                                                 = (2a2c -5ab +c)/(4abc)

Men spørgsmålet er vel, om det virker mere reduceret end

2a/(4b) - 10/(8c) + c/(4abc) = a/(2b) - 5/(4c) + 1/(4ab)


Svar #2
14. februar 2012 af NicklasHL (Slettet)

hmm... det ser ud til at mit svar ikke blev uploadet sidste gang? 

 

Nå, men tak for svaret :) Jeg sidder lige og roder lidt med det så jeg også selv forstår det helt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af saraib94 (Slettet)

Hej søde mennesker.
Efter næsten tre måneders ferie, er mit hovede gået i stå især ang. at reducer brøker med bogstaver!!
Håber at der er nogle herinde som kan hjælpe mig, så vil jeg blive en meget glad pige :D:D

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

1. Faktoriser tællerne i hver af de to brøker og forkort, inden brøkernes forkortede tællere til sidst kan ganges sammen.

2. Forlæng brøkerne til deres fællesnævner.

3. Forlæng til fællesnævnere inde i parenteserne. Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

Opret et nyt spørgsmål, når dit spørgsmål ikke knytter sig direkte til de tidligere opgaver i tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af saraib94 (Slettet)

var hellere ikke meningen at den skulle komme her ind, så det må du da undskylde.
Er bare ny på siden, så giv mig lige en chance :)


Skriv et svar til: reducere brøker med tal og bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.