Matematik

Integral regning

08. februar 2012 af v0ks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey -
 

Nogle som kan hjælpe med en hurtig løsning

∫((1)/((x(lnx)^2)))

 

Det er subsition..


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler et dx i integralet. Benyt substitutionen u = ln(x) , du = (1/x) dx

∫ 1/(x·(ln(x))2) dx = ∫ 1/u2 du = ∫ u-2 du


Svar #2
08. februar 2012 af v0ks (Slettet)

TAK!!!
- hm, er lidt forvirret, da jeg selv plejer at skrive t i stedet for u :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så tager du et stykke papir frem, hvorpå du skriver ligningerne i #1, hvor du udskifter u med t.

Kan du også kun løse ligninger, hvor den ubekendte kaldes x ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2012 af NejTilSvampe

metoden virker præcis ligeså godt hvis du brugte 'æ' eller 'Q' istedet for u eller t.. Bogstaverne er helt fuldkommen arbitrære, det er ret vigtigt at forstå det.


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.