Kemi

protolysegrad?

09. februar 2012 af fiskejoe (Slettet)

hvor mange % af syremolekylerne der er dissocieret i disse opløsninger af monoprote syrer: (beregn) 

1,0 * 10^-9 M, pks = 3,0

er lidt i tvivl om hvordan man gør. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af mathon

           Ks = 10-pKs = 10-3

          
           ligevægt
                                      [B-] · [H3O+] / [HB] = Ks

                                       αc ·αc / ((1-α)c) = Ks

                                     cα2 / (1-α) = Ks

                                     c·α2 + Ks·α - Ks = 0               0<α<1

                                     10-9·α2 + 10-3·α -10-3 = 0       0<α<1

                                          α = 0,999 ≈ 100%


Skriv et svar til: protolysegrad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.