Matematik

Trekant - bestem vinkel og areal

09. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Hej alle :-)
Jeg har normalt ikke problemer med dette, men jeg har fuldstændig smidt det ud af hovedet, og jeg synes ikke jeg kan finde noget brugbart på Google.
Er der nogen der kan hjælpe?

I en trekant ABC er a = 8, b = 20  og  c = 16.

a) Bestem vinkel A.

b) Bestem arealet af trekant ABC.


Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig :-)
På forhånd tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af Enhver (Slettet)

a)  Brug cosinusrelationen  cos(A) =(b2+c2-a2) / (2bc)

b)  Arealet = ½ * sin(A) * b*c


Svar #2
09. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Tusind tak! Har styr på det nu :-)
Lige et spørgsmål til...
Er det nu
cos A = 202 + 162 - 82 / 2*20*16  ??

Hvad skal stå i stedet for "2bc"?  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Ja det er rigtig nok.  2bc  = 2*b*c

Husk paranteser!  cos(A) = (202 + 162 - 82) / (2*20*16)


Svar #4
09. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Super! Mange tak for det! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2012 af inzaghi (Slettet)

gammel tråd: men man tager cos-1 af resultatet man finder for at finde vinklen? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Ja det gør man. 

cos(A) = (202 + 162 - 82) / (2*20*16)

A = cos-1( (202 + 162 - 82) / (2*20*16) )


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2012 af julindsk (Slettet)

Har fået samme opgave. Jeg får arealet til at give -53,4863.

Jeg har gjort sådan her:

b) Areal = ½*b*c*sin(A)

Areal = ½*20*16*sin(22,332°)

Hvad gør jeg galt??? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2012 af julindsk (Slettet)

Beklager... Jeg prøvede med en anden lommeregner og den gav mig et bedre svar. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2012 af mathon

I en trekant ABC er a = 8, b = 20  og  c = 16.

a) Bestem vinkel A.

                             A = 2·tan-1(√((a2-(b-c)2) / ((b+c)2-a2)))

 

b) Bestem arealet af trekant ABC

                             T = (1/4) · √(a2- (b-c)2) · √((b+c)2- a2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

Hvad var vinkel A? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

Vinkel A = 22.33º

Og arealet skal du få til 60.8

Husk at indstille din regnemaskine til at regne i grader ( Deg ) og ikke radianer


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

Kan du hjælpe mig sidder lidt fast i denne her opgave. 

Bestem vinkel A.

Retvinklet Trekant.

Men jeg kender kun målene 12,7 - 11,1. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

Kan nogen hjælpe mig med 

Opgave 2 

Opgave 3 

Opgave 4 

opgave 5 

opgave 6 

Det vil være en kæmpe hjælp? 

Vedhæftet fil:Modulopgave 6.1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skriver det ind på lommeregner 


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

#12

Kan du hjælpe mig sidder lidt fast i denne her opgave. 

Bestem vinkel A.

Retvinklet Trekant.

Men jeg kender kun målene 12,7 - 11,1. 


                 Har brug for en tegning for at kunne hjælpe dig


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

HAR VEDHÆFTET EN FIL


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

#12

Kan du hjælpe mig sidder lidt fast i denne her opgave. 

Bestem vinkel A.

Retvinklet Trekant.

Men jeg kender kun målene 12,7 - 11,1. 


               Hvis siden b = 11.1 og siden c = 12.7 så bliver vinkel A  29.07º

               Cos A = b/c = 11.1/12.7 = .8740 ⇒ A = 29.07º

                       


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

#16

HAR VEDHÆFTET EN FIL


               Jeg kan ikke se figurerne kun teksten


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. september 2018 af May1999 (Slettet)

Kan du hjælpe med opgave 3. så er du fandme en skat 


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

#17
#12

Kan du hjælpe mig sidder lidt fast i denne her opgave. 

Bestem vinkel A.

Retvinklet Trekant.

Men jeg kender kun målene 12,7 - 11,1. 


               Hvis siden b = 11.1 og siden c = 12.7 så bliver vinkel A  29.07º

               Cos A = b/c = 11.1/12.7 = .8740 ⇒ A = 29.07º

                       


                             Hvis siden a = 11.2 og siden c 12.7 så bliver vinkel A 60.93º

                             Sin A = 11.1/12.7 = .8740 ⇒ A = 60.93º


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.