Matematik

Hvordan finder jeg højden i en trekant

09. februar 2012 af Swagminatior (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg ville bare lige hører om hvordan man finder højden i en trekant, hvis den har disse længder og vinkler a = 38 c=38 A= 67 grader C=67 grader

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er ligebenet. Benyt, at

hb = c·sin(A) = a·sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Man kan se, at der er både to vinkler og to længder, der har samme størrelser, må det være en ligebenet trekant. Del trekanten i to, og lad hypotenusen være a eller c. Så kan du bruge formlen sin(A) = h/c eller sin(C) = h/a, og løs ligningen med hensyn til h.


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.