Matematik

Funktion af f

09. februar 2012 af ninadavies (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved

 

f(x)=x + 1/x, x>0

 

a) Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(1)=3,5.

 

skal jeg indsætte 3,5 på x'ets plads?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af mathon

     find først F(x)


Svar #2
09. februar 2012 af ninadavies (Slettet)

ved at differentiere ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2012 af mathon

                    F(x) = (1/2)x2 + ln(x) + k    x>0      ( efter integration )


Svar #4
09. februar 2012 af ninadavies (Slettet)

jamen jeg forstår ikke helt...

når man differentiere x+ 1/x

gir det så ikke

1-1/x^2

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2012 af mathon

 

     ...du må lære dig at kende forskel på, hvornår der differentieres og hvornår der integreres

    ...en stamfunktion indikerer integration


Skriv et svar til: Funktion af f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.