Kemi

Rapport om reaktionshastighed

10. februar 2012 af buster123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg sidder lige pt. og laver en kemirapport omkring reaktionshastighed, og der er et supplerende spørgsmål, som jeg er lidt i tvivl om. 

Hvor stor bliver [H+] og [S2O32-] ved starten af et forsøg, hvor man blander 10 ml H2O, 10 ml 0,4 M HCl og 10 ml 0,4 M Na2S2O3?

Jeg ved godt, at det lyder som et simpelt spørgsmål, men jeg er lidt i tvivl om, hvor stor volumen, man skal regne med. Skal man regne med de tre volumner lagt sammen, altså 3 x 10 ml, eller skal man regne med en volumen på 1 L?

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

fortyndingsfaktoren er (1/3)

           ved forsøgets begyndelse må betyde: "Før en reaktion er påbegyndt"

                 [H3O+] = (1/3) · csaltsyre = (1/3) · (0,4 M) = 0,1333 M

                 [S2O32-] = (1/3) · c[Na2S2O3] = (1/3) · (0,4 M) = 0,1333 M


Svar #2
10. februar 2012 af buster123 (Slettet)

Tusinde tak mathon.

Det lyder jo simpelt nok


Skriv et svar til: Rapport om reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.