Kemi

titreringsfejl!!

10. februar 2012 af HHHHHHHHHHHHHHHHH (Slettet)

25,00 mL 0,1050 M NaOH titreres med 0,0950 M HCl til ækvivalenspunktet ved brug af bromthymolblå (6,0-7,6) som indikator. Hvis der ved titreringen i stedet for anvendes phenolphtalein (8,0-9,6) som indikator og titreringen tænkes afsluttet ved pH=9,0, hvad er titreringsfejlens størrelse i procent? Volumen regnes med 4 decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

                                   titreringsfejl 0,00952%


Svar #2
10. februar 2012 af HHHHHHHHHHHHHHHHH (Slettet)

Hvordan er det man  beregner det..
Hvis du kan beregne det trin for trin :)


Svar #3
10. februar 2012 af HHHHHHHHHHHHHHHHH (Slettet)

Det eneste jeg har beregnet er:

0,0950 M • V HCl = 0,1050 M •0,025 L
V HCl = 0,0276 L = 27,63 mL

Ved ik hvordan man løser opgaven :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2012 af mathon

sorry for den
første hastværksberegning

 

til titreringen kræves,
da
    stofmængdeforholdet NaOH : HCl = 1 : 1

    V(HCl) = (0,025 L)·(0,1050 mol/L) / (0,0950 mol/L) = (0,002625 mol) / (0,0950 mol/L) =
                                                                                                     0,027633 L = 27,633 mL

 med pH = 9,0
 dvs
       pOH = 14 - pH =
14 - 9,0 = 5,0

       [OH-] = 10-pOH = 10-5 M


      
      ΔVs / Vb  =  (cb-cs) / cb

      ΔVs / Vs  =  (cs-cb) / cs = (0,0950-0,1050) / 0,0950 = -0,1052 = -10,52%

    


 



 


                                  


Svar #5
11. februar 2012 af HHHHHHHHHHHHHHHHH (Slettet)

Tusind tak !


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2014 af manchester4ever (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår ikke helt beregninger. Er der en, som kan uddybe det? :-)


Skriv et svar til: titreringsfejl!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.