Matematik

Vis rumfang

13. februar 2012 af Mariostar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hjulet har en ydre diameter på 1,80 m og en indre diameter på 1,50 m samt en bredde på 0,45 m.

Beregn hjulets tykkelse.
Vis, at hjulets rymfang er 0,35 m3.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

Hjulets tykkelse = ydre radius - indre radius

Hjulets rumfang = ydre rumfang - indre rumfang


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2012 af nielsenHTX

hjulets tykkelse er ydre radius minus indre radius</o:p>

(1,8m-1,5m)/2=? m</o:p>

hjulets rumfang er rumfanget af et hjul med radius 0,9m=r1 minus et hjul med radius 0,75m=r2 altså</o:p>

Vh=G*h=πr2 *h</o:p>

V=π*r12 *h-π*r22 *h    indsæt og se hvad V er </o:p>


Svar #3
13. februar 2012 af Mariostar (Slettet)

Men hvordan viser jeg at hjulets rumfang er 0,35 m3 ?
Er det bare ud fra denne beregning du har lavet :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2012 af nielsenHTX

#3 ja indsæt dine værdier og se at det også giver de 0,35m3


Svar #5
13. februar 2012 af Mariostar (Slettet)

Okey, jeg ser nærmere på det imorgen / i over morgen...ligger syg lige p.t.

 


Svar #6
13. februar 2012 af Mariostar (Slettet)

Jeg forstår ikke det her :
r12
Altså det med det er et lille 1-tal og så kommer der et total(2) lige efter et-tallet, men bare oppe ganget med sig selv?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2012 af nielsenHTX

#6

ja V=π*r12 *h-π*r22 *h = π*r1*r1*h-π*r2*r2*h


Svar #8
13. februar 2012 af Mariostar (Slettet)

Ikke hvordan man skrev det, men hvad det betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2012 af nielsenHTX

#8 prøv at genlæse #2 der står hvad r1 og r2 er lig med


Skriv et svar til: Vis rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.