Matematik

Kompliceret trekant struktur.

13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej.
Jeg er helt hægtet af igen, jeg håber, at nogen kan hjælpe, og forklare mig disse opgaver!

Har vedlagt en fil - den rigtige nu!

På forhånd mange tak!

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Trekant ABC er en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenuse og modstående katete; så

sin(A) = |BC| / |AB|

b) Trekant DEF er en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen og en vinkel og skal finde vinklens modstående katete, så

sin(<EDF) = |EF| / |DE| ;

find nu |EF|.

c) Benyt, at CBDH og HDFG er rektangler, så

|AG| = |AC| + |CH| + |HG| = |AC| + |BD| + |DF|


Svar #2
13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Bestem vinkel A i trekant ABC.

sin(A) = |BC| / |AB|

A = sin-1(|BC| / |AB|)

A = sin-1(0,7 / 11,6)

A = 3,46°

Er dette korrekt? :S

Bestem længden af EF.
Bestem den samlede højdeforskel EG på bjergstrækningen.

sin(<EDF) = (|EF|  / |DE|)

sin(180) = |EF| / 4,2

4,2 * sin(180) = |EF|

0 = |EF|

Jeg ved godt, at 90 og 180 ikke kan bruges, men er EDF ikke 180 tilsammen? jeg kan godt se, at resultatet ikke er rigtigt :S

c) Bestem længden af AG.

AG| = |AC| + |CH| + |HG| = |AC| + |BD| + |DF|

|AG| = |AC| + 2,2 + 0,7 = |AC| + 2,2 + 0,7

Men hvordan skal jeg komme videre her? Men jeg går ud fra, at |HG| og |DF| har samme længe som |BC| og |DH|?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Vinkel A er korrekt.

b) Vinkel EDF = 3,2º , ikke 180º .

Den samlede højdeforskel er

|EG| = |EF| + |FG| = |EF| + |BC|

c) |AC| er jo den anden katete i den retvinklede trekant ABC . Genlæs forklaringen i #1: c) Benyt, at CBDH og HDFG er rektangler.

 


Svar #4
13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

0,23 km. = |EF|

og

|EG| = |EF| + |FG| = |EF| + |BC|

|EG| = 0,23 + 0,7

|EG| = 0,93 km.

Dette er korrekt?

c) altså det du mener, er at jeg bare skal regne stykket |AC| ud? for jeg har |CH| som er 2,2 og |HG| som er 0,7

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

|AC|2 = |AB|2 - |BC|2

Genlæs de tidligere forklaringer.


Svar #6
14. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

c) Bestem længden af AG.

|AC|2 = |AB|2 – |BC|2

|AC| = √|AB|2 – |BC|2

|AC| = √11,62 - 0,72

|AC| = 11,58 km.

|AG| = |AC| + |CH| + |HG|

|AG|= 11,58 + 2,2 + 0,7

|AG|= 14,48 km.

Så længden af siden |AG| er 14,48 km.

Er dette ikke korrekt nu?


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Du har ikke beregnet |HG| korrekt.

|HG| = |DF| = |DE| · cos(3,2º)

Dit forslag 0,7km , som du har i #2, er ikke korrekt.


Svar #8
14. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

|AC|2 = |AB|2 – |BC|2

|AC| = √|AB|2 – |BC|2

|AC| = √11,62 - 0,72

|AC| = 11,58 km.

|HG| = |DF|

cos(A) = |DF| / |DE|

|DE| * cos(A) = |DF|

4,2 * cos(3,2) = |DF|

4,19 km. = |DF|

|AG| = |AC| + |CH| + |HG|

|AG|= 11,58 + 2,2 + 4,19

|AG|= 17,97 km.

Så længden af siden |AG| er 17,97 km.

Er det korrekt nu? :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, nu ser det rigtigt ud.


Svar #10
14. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak! ;-))

 


Skriv et svar til: Kompliceret trekant struktur.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.