Matematik

Omskrivning af formler. Så mødes vi igen!

14. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Hej.

Jeg havde for 2-3 år siden et indlæg om omskrivning af formler. Men jeg er stødt ind i et problem som jeg ikke kan finde den rigtige grund til.

Vi tager udgangspunkt i.

0 = A * B * C

Hvad er A. B og C?

Og det sker også at jeg ender (dette er et andet eksempel) med fx.

/A = B / C

Men der står vel så.

0/A = B/C hvilket er 'forbud'

Og hvad med:

A = B / C

Find C og B

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2012 af SuneChr

Hvis et produkt er 0, er mindst en af faktorerne 0 ;  og omvendt: er en af faktorerne 0, er produktet 0.

0 må aldrig optræde i en nævner. Man må/kan ikke dividere med 0.

A / B  =  C / D       ⇔       A / C  =  B / D     ⇔    D / C  =  B / A     ⇔      A·D  =  B·C


Skriv et svar til: Omskrivning af formler. Så mødes vi igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.