Matematik

Enhedsvektor

14. februar 2012 af nqrlund (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået stillet en opgave jeg ikke hele ved hvordan jeg skal løse:

 

Bestem den enhedsvektor der er parallel og ensrettet med b

 

b=(3,-1)

Jeg har skrevet vektoren med tyk skrift og streg nedenunder :D

 

Håber der er nogle der kan hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Definitionen på en enhedsvektor er en vektor divideret med længden af den, altså a/|a| (altså en vektor gange en skalar = en vektor). At den er parallel med en anden vektor betyder, at de har samme hældningskoeffecient, og at den er ensrettet med den betyder, at de har samme orientering - så skulle du have de nødvendige oplysninger


Svar #2
14. februar 2012 af nqrlund (Slettet)

Hmm jeg ved stadig ikke helt hvad jeg skal.


Svar #3
14. februar 2012 af nqrlund (Slettet)

Tror måske jeg har forstået det alligevel, kan det passe at enhedsvektoren kommer til at hedde (0,94;-0,32)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2012 af whereab (Slettet)

b/|b| = (3/√10 ; -1/√10)  ≈ (0.95 ; -0.32)


Skriv et svar til: Enhedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.